Op reis is Visual Voicemail extra handig. Je hoeft niet eerst alle binnengekomen berichten te beluisteren. Je selecteert gewoon de voicemails die jou relevant lijken. Dat scheelt je meteen minutenlang bellen naar je voicemail. Zo bespaar je bovendien een stuk van je belbundel, want Visual Voicemail verbruikt data.

Heb je data in het buitenland juist uitgeschakeld? Dan heb je ook geen toegang tot Visual Voicemail. Je krijgt dan gewoon een SMS met het bericht dat je een voicemail hebt. Bel 1233 om je voicemail op de traditionele manier beluisteren.

Let op: Android toestellen uitgezonderd, die hebben via WiFi alsnog toegang tot Visual Voicemail, zelfs als data in het buitenland is uitgeschakeld.

Toegangscode instellen voordat je vertrekt

In het buitenland heb je een persoonlijke toegangscode nodig om je Visual Voicemail te beluisteren. Deze code is ingesteld vanuit veiligheidsoverwegingen. Bel voordat je op reis gaat naar 1233 om zelf een code in te stellen.

Let op: In het buitenland kan de code niet meer ingesteld worden. Wanneer je dit niet hebt gedaan voordat je op reis gaat, is er geen mogelijkheid om je voicemail vanuit het buitenland te beluisteren.